Roluire Jante

Tot ce trebuie să știi despre jantele din aluminiu

Jantele din aluminiu sunt cea mai populară alegere în rândul șoferilor din întreaga lume. Utilizarea roților din aluminiu a început încă din anul 1940, publicul fiind cucerit instant de ușurința greutății lor. Încă din anul 2000, ponderea jantelor din aluminiu pe piața europeană era de aproximativ 35%, ulterior, în doar 10 ani, ponderea jantelor de aluminiu la nivel european a crescut la 50%, iar în SUA, chiar la 70%, potrivit datelor prezentate de Asociația Europeană a Aluminiului.

Aluminiu turnat sau forjat?

Jantele din aluminiu oferă funcții critice de siguranță și îndeplinesc standarde stricte de proiectare și fabricare. Deși designul a fost principalul motiv de introducere a jantelor din aluminiu turnat, jantele din aluminiu forjat sunt mai puternice și mai ușoare. Astfel, este posibil să nu apelați prea des la servicii de reparații jante aluminiu. Datorită atenției cuvenite acordată calității materialelor și controlului tehnologic, jantele din aluminiu turnat nu cedează calității jantelor din aluminiu forjat și se mențin într-o formă bună pe parcursul anilor.

De asemenea, cel mai surprinzător beneficiu a jantelor din aluminiu este că acestea sunt mai trainice decât roțile tradiționale din oțel, în pofida miturilor care circulă. Astfel, proprietarul unor jante din aliaj poate fi sigur că pe lângă ușurința acestora, el se poate bucura și de transportarea unor obiecte mai grele cu ajutorul automobilului personal. Jantele din aluminiu sunt folosite la mașinile sport, datorită greutății mici, dar și aspectului strălucitor.

Când trebuie să apelăm la serviciul de reparații jante aluminiu?

Durabilitatea și rezistența jantelor din aluminiu este un subiect plăcut, dar știm cu toții că pe lângă părțile pozitive, din cauza infrastructurii slabe, șoferii se mai întâlnesc și cu părțile negative ale deținerii unui automobil, iar atunci au nevoie de reparații jante aluminiu. Gropile de pe străzile românești favorizează ciocnirile de tot felul, jantele din aluminiu se pot zgâria sau chiar crăpa drept urmare a unui accident nedorit. Odată cu răsucirea sau deformarea jantelor din aluminiu, anvelopele își pot pierde din presiune, ducând la o conducere nesigură. Stabilitatea la volan este o prioritate pentru orice șofer responsabil. De aceea, odată observată, o fisură trebuie reparată pentru a stopa uzura prematură a anvelopelor. Serviciul de reparații jante aluminiu le oferă șoferilor posibilitatea să restabilească aspectul jantei deteriorate, fără să fie nevoie să o schimbe.

Cum se recondiționează jantele din aluminiu?

Primul pas pentru soluționarea problemei de recondiționare a jantelor este să vă adresați la un service auto specializat. Nu încercați să rezolvați problema în condiții casnice, adesea, aceste operațiuni se termină cu deformarea irecuperabilă a jantelor. Odată ajunși la un atelier de recondiționare jante Brașov, un tehnician vă va explica cât de gravă este problema și cum poate fi soluționată. Atelierele oferă în mare parte servicii de sudură de înaltă calitate. Jantele din aluminiu nu se repară cu ciocanul. O altă metodă este roluirea jantei, proces care nu implică lovirea acesteia, dar trebuie să vă asigurați că ați apelat la un specialist ce deține toate instrumentele necesare procesului de roluit jante.

Vezi și

Îndreptarea jantelor

Îndreptarea jantelor – la rece sau la cald?

O jantă care este deformată superficial nu necesită o vizită urgentă la vulcanizare. Atâta timp cât janta nu afectează anvelopa în niciun fel, poți continua să circuli așa. Încearcă însă să nu amâni foarte mult îndreptarea jantei pentru că la următoarea groapă s-ar putea să nu mai fii atât de norocos și îndoitura să se agraveze și să determine o uzare neuniformă a anvelopelor sau probleme cu direcția.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button