,,S-a spart strâmb, s-a refăcut drept”

Roluit jante Brașov

ROLUIT JANTE BRAȘOV

Drumurile patriei…

Drumurile patriei, deși ne vor duce acasă, nu se află întotdeauna în cea mai bună stare. Tocmai din acest motiv, este necesar să verificăm starea automobilului uneori mult mai des decât recomandă producătorul.

Făcând referire strict la jantele mașinii, unele dintre cele mai afectate componente ale mașinii, de starea drumului.

Alegerea metodei de remediere a deformării jantei, se face în funcție de cât de gravă este situația jantei. La momentul producerii îndoirii materialului din care este confecționată janta, există două tipuri de îndoire și anume: cele care lasă aerul să scape din anvelopă și cele care sunt doar vizibile fără a influența etanșeitatea roții pe cauciuc.

Atât jantele din oțel cât și cele din aliaj vin la pachet cu avantaje și dezavantaje atât pe partea de remediere a deformării fizice cât și a costurilor de remediere sau înlocuire.

Prin urmare, jantele de tablă sunt confecționate dintr-un material moale, cu un indice de îndoire mai mic, nu sunt foarte atractive din punct de vedere estetic, iar în peisaj intervine rugina.

Costul jantelor de tablă este mai mic atât pe partea de remediere cât și pe cea de înlocuire.

Jantele din aliaj sunt mai dure, se îndoaie mai greu, din punct de vedere estetic sunt mult mai plăcute ochiului iar în cazul acestora, nu intervine coroziunea materialului iar dimensiunile și modelele sunt diverse. În schimb, la capitolul înlocuire sau remediere defecte, costurile jantelor din aliaj, cresc.

Roluit jante Brașov
Există consecințe dacă continui deplasarea cu janta strâmbă superficial?

În principiu, da. Roata se dezechilibrează- dacă șocul loviturii a dus la căderea plumbului sau la schimbarea distribuției greutății, dacă s-a deformat. Provocând în acest fel uzuri excesive componentelor adiacente, ca:amortizoare, rulmenți, bucși si pivoți.

Anvelopa atâta timp cât nu prezintă ” gâlmă”, nu are de suferit, în principiu- acțiune care nu influențează direcția. Și totuși, înainte de a lua o hotărâre, trebuie să ne asigurăm că vorbim despre defecte superficiale și nu despre modificări în profunzimea materialului.

Pentru că în cazul în care discutăm despre o deformare în profunzime a materialului- chiar dacă nu are scăpări de aer, un șoc slab în aceeași zonă, va duce la deteriorarea anvelopei, aceasta fiind neprotejată.

De aceea, îți recomandăm, să efectuezi operațiuni de îndreptare și roluire jante, sau recondiționare jante,  într-un atelier specializat, ce dispune de echipamente de ultimă generație pentru a avea rezultatele scontate.

👇Autochelu, Service Premium, dispune de toate echipamentele necesare acestor proceduri. 👇

👉Află mai multe detalii👈

Vezi și

Jante din oțel sau aliaj

Alegerea jantei potrivite – cunoști toate detaliile tehnice?

Alegerea jantelor potrivite pentru mașina ta, mai ales dacă nu ești un cunoscător al detaliilor tehnice, poate fi extrem de dificilă. Suntem aici pentru a te ghida în tot acest proces și pentru a face lumină în această căutare care de cele mai multe ori se învârte în jurul cifrelor și al literelor.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?