Îndreptarea jantelor – avantaje

Avantaje îndreptare jante

Avantaje îndreptare jante

Îndreptarea jantelor – Ce trebuie să știi?

Ca şofer, este foarte probabil ca în timpul călătoriilor tale să fi luat la un moment dat câteva gropi – în special când mergi pe drumuri care nu sunt tocmai finisate. În momentul în care jantele maşinii tale sunt supuse vibraţiilor sau bordurilor supradimensionate de pe carosabil, acestea se pot deforma. Când acest lucru se întâmplă, cel mai bun lucru pe care îl poţi face e să le duci la un service de roți care poate remedia problema.

Avantaje îndreptare jante – De ce trebuie îndreptate jantele?

Probabil deja ți-au trecut prin minte întrebările:
– De ce să îmi îndrept jantele pentru o mică deformare?
– Nu mă deranjează prea mult cum arată – aşa că de ce să depun efortul?

Ei bine, aici nu mai este vorba doar despre aspect, ci şi despre siguranţa ta. De fiecare dată când dai într-o bordură mai înaltă, iei o groapă mai mare decât ar trebui sau dai peste un capac de canal ridicat, jantele tale sunt afectate.

O jantă care a fost doar puţin îndoită s-ar putea să nu te afecteze prea mult la început. Însă, dacă este ignorată, s-ar putea să te coste pe termen lung. Chiar dacă tu nu observi efectele negative ale acelei mici deformări în timp ce conduci, cu timpul poţi ajunge să ai probleme cu direcţia maşinii, suspensiile, anvelopele și frână!

Hai să nu ne ducem cu totul într-un scenariu negativ. Privind în ansamblu, îndreptarea jantelor îţi poate aduce nenumărate avantaje, incluzând:

    • Cheltuieli Reduse – Cât crezi că te va costa să cumperi un set nou de jante? Îţi spunem noi: destul de mult. Totuşi, dacă le oferi jantelor mentenanţa ce o necesită, te vei putea bucura de ele pentru o perioadă mai îndelungată – fără să dai bani pe altele noi. Portofelul tău clar va fi mulţumit.
    • Combustibil Redus – Jantele deformate ar putea pune presiune suplimentară asupra maşinii tale – un lucru ce ar putea duce la creşterea consumului de combustibil. Din acest motiv, îndreptarea jantelor are şi un rol econom. Acest lucru va reduce vibraţiile roţilor din timpul condusului. Maşina va fi mult mai „relaxată” motiv pentru care nu va mai trage atât de mult combustibil ca să funcţioneze.
    • Siguranţă – Jantele strâmbe pot duce la vibraţii sau dezechilibrări ale roţilor în timp ce conduci maşina. S-ar putea să nu ţi se pară cine ştie ce, dar cu timpul, neglijarea acestui aspect te-ar putea pune în pericol.
    • Aspect – La fel cum un om este judecat după aspectul încălţămintei, acelaşi lucru se aplică şi la maşini cu jantele lor. Dacă vrei ca maşina ta să arate bine, îndreptarea lor este ceva necesar.
Avantaje îndreptare jante

Indiferent dacă ai jantele foarte deformate sau doar doreşti să le oferi mentenanţă, AutoChelu te poate ajuta cu îndreptarea lor. Pentru a te asigura de un lucru bine făcut, este mereu recomandat să apelezi la profesionişti în domeniu care dispun de experiența și echipamentele necesare.

Te întrebi cum se face îndreptarea jantelor?

Îndreptarea jantelor diferă în funcţie de materialul folosit. Jantele de tablă sunt destul de uşor de reparat, întrucât sunt destul de maleabile şi nu necesită neapărat îndreptare la cald. Cele din aliaj, pe de altă parte, necesită un procedeu de îndreptare mai complex. Având în vedere că materialul folosit în fabricarea jantelor din aliaj este mai puțin dur decât oțelul, în cele mai multe cazuri este nevoie de îndreptare prin încălzire.

În funcţie de circumstanţe, pe lângă îndreptarea la cald și la rece, acest lucru se poate face și primitiv. Totuşi, chiar dacă o mână pricepută poate îndrepta janta perfect doar cu un ciocan, este mai bine ca îndreptarea jantelor să se facă cu o presă hidraulică. Aceste prese au o forţă progresivă mult mai mare, oferind un şoc scurt şi un timp de executare scăzut. Într-adevăr, folosirea acestor prese s-ar putea să crească puţin preţul final, dar în acelaşi timp, rezultatul va fi mult mai pe măsură.

Dacă ai jante din tablă, deformarea şi îndreptarea lor se face la rece, întrucât materialul în sine este maleabil. Acest lucru nu se aplică pentru jantele din aliaj şi duritatea lor, motiv pentru care trebuie încălzite până la cel mult 60 de grade, cu ajutorul unui încălzitor ceramic cu infraroșu, temperatura de preîncălzire trebuie să fie atent controlată pentru a nu deforma structura materialului din care este făcută janta . Fiecare jantă trebuie prelucrată diferit, întrucât suprafeţele casante au un risc mult mai mare de spargere.

Mergi în siguranţă cu AutoChelu!

Dacă ai jantele deformate, este recomandat să rezolvi problema cât mai rapid şi să le duci în service. Avantaje îndreptare jante – La AutoChelu dispunem de tehnologii moderne, asigurându-ne în acest fel că tu conduci fără a te supune vreunui risc. Este recomandat să laşi acest lucru în mâinile profesioniştilor, întrucât ei vor respecta toate normele de calitate şi siguranţă.

👇 Vreau să îndrept jantele 👇

Vezi și

Jante din oțel sau aliaj

Alegerea jantei potrivite – cunoști toate detaliile tehnice?

Alegerea jantelor potrivite pentru mașina ta, mai ales dacă nu ești un cunoscător al detaliilor tehnice, poate fi extrem de dificilă. Suntem aici pentru a te ghida în tot acest proces și pentru a face lumină în această căutare care de cele mai multe ori se învârte în jurul cifrelor și al literelor.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?