Îndreptare jante auto

Îndreptare jante auto Brașov

Îndreptare jante auto Brașov

Tu rulezi în siguranță?

În calitate de proprietar, ai responsabilitatea de a te asigura că vehiculul tău este sigur de condus. Deoarece roțile (anvelopele și jantele) suportă presiune și expunere în mod constant, acestea sunt cele mai vulnerabile la daune.

Ce faci dacă ți-ai îndoit roata?

Nu te teme, nu va trebui să o înlocuiești! Cu serviciul nostru de îndreptare a jantelor din aliaj și cu echipamentele moderne folosite, știm că putem să reparăm majoritatea jantelor din aliaj și ne asigurăm că acestea rulează așa cum trebuie.

Dacă una dintre jantele mașinii s-a deformat, de cele mai multe ori această deteriorare apare în urma unui impact. Fie că a fost o groapă, un capac ridicat sau o bordură, o mulțime de obstacole pot îndoi o roată. Deoarece spițele trebuie să fie pe partea din exterior a roții, de cele mai multe ori roata se îndoaie pe partea interioară, ceea ce face dificilă vizualizarea îndoirii atunci când roata se află pe mașină. În aceste cazuri, deformarea roții se anunță, de obicei, atunci când provoacă vibrații în volan la viteze mai mari.

Alte semne ale (coșmarului) unei roți deformate includ:

  • probleme cu direcția/manevrabilitatea slabă
  • o anvelopă care pierde continuu presiune
  • o zonă bombată în peretele lateral al anvelopei
  • uzură neuniformă a anvelopelor
  • performanța slabă a frânei
  • sună horror, cred că-i de-ajuns…
Îndreptare jante auto Brașov

Îndreptarea unei jante din aliaj e mai complicată decât simpla luare a unui ciocan și lovirea din cot. Forță avem, cap să fie! Fiindcă ceea ce a funcționat odată pentru o roată de oțel, cel mai probabil va deteriora o jantă din aliaj fără reparații, deci este foarte important să duci roata din aliaj îndoită la un service care știe, cu adevărat, să îndrepte roțile.

Noi te ajutăm și te sfătuim să rezolvi problema mai devreme, decât mai târziu, deoarece o roată nouă din aliaj poate fi destul de costisitoare. Din acest motiv, la AutoChelu am investit într-un nou echipament de îndreptare a roților, asistat hidraulic. Folosind sisteme hidraulice de precizie și indicatori meticuloși de măsurare, dacă roata îndoită este reparabilă, avem combinația potrivită de experiență și echipamente pentru a asigura rezultate optime, de fiecare dată.

Îndreptare jante auto Brașov – Deci, cum te ajutăm și ce se întâmplă, de fapt, în timpul procesului de reparare a roților din aliaj?

După scoaterea anvelopei, roata din aliaj este așezată pe o mașină hidraulică de îndreptat roți, care permite inspectarea, măsurarea și presarea cotului, cu ajutorul căldurii. Îndreptarea roților este o adevărată știință! Prin utilizarea mașinii de îndreptat roți și a instrumentelor de măsurare, acest proces necesită, în continuare, experiența unui profesionist, pentru a se asigura că roata este corect reparată.

Asistența hidraulică este un proces care implică o combinație între încălzirea roții și apoi utilizarea berbecilor hidraulici pentru a presa orice îndoire a metalului încălzit. Roata este așezată, mai întâi, pe un suport în cadrul platformei de îndreptare a roții, care centrează roata.

Forma roții este apoi măsurată cu un cadran pentru a identifica locația oricăror secțiuni deformate. Operatorul își folosește apoi abilitățile pentru a determina echilibrul corect al căldurii și presiunii necesare pentru a readuce roata înapoi la forma corectă.

Încălzirea zonei afectate se face la o temperatură foarte ridicată, care înmoaie metalul și face mult mai puțin probabil ca aliajul să crape sub presiunea necesară pentru a îndrepta cotul.

Odată ce roata este readusă la forma corectă, aceasta trebuie tratată din nou pentru a-i reda rezistența și rigiditatea. Abia atunci procesul de tratare termică a roților din aliaj este complet. Știință, nu povești!

După cum s-a explicat, procesul de îndreptare a unei roți din aliaj implică încălzirea zonei deteriorate pentru a permite efectuarea reparației și, de asemenea, consolidarea zonei reparate odată finalizată.

👇 Verifică roțile 👇

Vezi și

Jantele din aliaj

De ce sunt jantele din aliaj mai performante decât jantele din tablă?

O jantă care este deformată superficial nu necesită o vizită urgentă la vulcanizare. Atâta timp cât janta nu afectează anvelopa în niciun fel, poți continua să circuli așa. Încearcă însă să nu amâni foarte mult îndreptarea jantei pentru că la următoarea groapă s-ar putea să nu mai fii atât de norocos și îndoitura să se agraveze și să determine o uzare neuniformă a anvelopelor sau probleme cu direcția.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button