De ce sunt jantele din aliaj mai performante decât jantele din tablă?

Jantele din aliaj

Diferența de preț dintre jantele din material de aliaj și cele din tablă este destul de mare și îi determină pe majoritatea șoferilor să se întrebe de ce ar trebui să investească în jantele din aliaj când ar putea să opteze pentru jantele din tablă și să economisească astfel bani. Astăzi, vom vorbi despre atuurile pe care jantele din aliaj le au față de jantele din tablă. Bineînțeles, decizia finală îți aparține, însă vei vedea că vei ajunge și tu la aceeași concluzie ca majoritatea șoferilor: jantele din aliaj sunt mult mai performante și merită orice investiție.

Jantele din aliaj, mai performante?

Jantele de aluminiu sunt mult mai ușoare decât cele din tablă, iar greutatea redusă asigură o aderență mai bună la sol. Condusul este astfel mult mai ușor, abilitatea de frânare este semnificativ mai mare și performanța mașinii crește. O veste bună pentru șoferi este faptul că o performanță ridicată nu aduce și un consum mai mare de combustibil. Jantele realizate din aliaj chiar asigură un consum mai mic de combustil, deci poți investi în astfel de jante pentru că îți vei amortiza investiția prin cheltuieli mai mici cu combustibilul. Un alt avantaj ce trebuie menționat atunci când vine vorba de jantele din aliaj este faptul că defecțiunile din cauza supraîncălzirii sunt reduse la minim – jantele realizate din aliaj se răcesc mult mai repede decât cele din tablă.

Sunt jantele mașinii realizate din aliaj, dificil de îndreptat?

Jantele de aluminiu au multe avantaje, însă există și câteva dezavantaje pe care trebuie să le iei în considerare. Atunci când vine vorba de îndreptat jante auto, cele din aliaj sunt mult mai dificil de adus la starea inițială. Îndreptarea jantelor din tablă durează în medie 8 – 10 minute, în timp ce o jantă din aliaj necesită chiar și o oră pentru a fi îndreptată. Jantele de aluminiu sunt mult mai predispuse la crăpare, tocmai din acest motiv, ele trebuie încălzite înainte de a fi îndreptate. Probabil te întrebi de ce ai avea nevoie de îndreptare a jantelor din aliaj dacă mai devreme le-am lăudat atât de mult că sunt performante. Adevărul este că într-o țară în care există infrastructură rutieră, nu ai avea nevoie de servicii de îndreptat jante auto decât în cazul unui incident în trafic. În România însă, este de ajuns parcurgerea unui singur drum cu gropi pentru a te alege cu diverse deformări ale jantelor. Este important să apelezi la o vulcanizare pentru îndreptarea jantelor din momentul în care ai observat că sunt deformate pentru a nu ajunge să fie afectate și alte elemente ale mașinii.

Încheiem articolul cu următoarea concluzie: jantele de aluminiu sunt mai performante decât cele din tablă, dar doar dacă sunt alese corespunzător. Mai exact, janta trebuie să se potrivească mașinii pe care o conduci și tuturor componentelor care contribuie la performanța autovechiculului. O jantă nepotrivită va reduce performanța și va determina creșterea riscului de coliziune. Jantele din aliaj se găsesc în multe forme – jantele de dimensiuni mai mari sunt potrivite pe o mașină mai sport, în timp ce jantele de dimensiuni mici conturează o imagine mult mai simplistă, minimalistă. O jantă mai mare nu înseamnă întotdeauna performanțe mai mari – de cele mai multe ori, jantele mai mari aduc o greutate suplimentară mașinii și pot cauza probleme pentru suspensii și frâne. Dacă vrei să te bucuri de performanțe mai mari ale mașinii tale, optează pentru niște jante potrivite din aliaj!

👇 Vreau să-mi îndrept jantele 👇

Vezi și

Îndreptare jante aliaj

Cum se îndreaptă corect o jantă?

Dacă întrebi șoferii cum se îndreaptă corect o jantă, mulți dintre ei ar răspunde rapid: cu ciocanul! Este adevărat că acum mulți ani, procesul de îndreptare jante tablă se făcea cu ciocanul, iar unele vulcanizări încă mai optează pentru această variantă primitivă, chiar dacă nu este cea mai potrivită, însă o jantă se îndreaptă în mod corect în zilele noastre cu ajutorul unor echipamente speciale de roluit jante.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?