Cum se realizează procesul de îndreptat jante?

Îndreptat jante mașină

ÎndreptaT jante mașină

Drumurile din România sunt cei mai mari dușmani ai jantelor mașinii. Este de ajuns o singură groapă pe care nu ai cum să o eviți și să o abordezi din plin pentru a programa o vizită la service. Înainte de a comanda jante noi, întreabă specialiștii dacă problema nu se poate rezolva și altfel. În majoritatea cazurilor, atunci când jantele au suferit deteriorări minore, pot fi readuse la aspectul inițial prin procesul de îndreptat jante mașină. Este mai rapid și mai ieftin – vei avea jante ca noi în maxim o oră, fără să fii nevoit să cheltui sume prea mari. În articolul pe care l-am pregătit vom aborda o serie de informații despre ce presupune acest proces de îndreptat jante.

Curățarea jantei:

Primul pas pe care un specialist îl face este curățarea jantei – praful și murdăria trebuie să fie înlăturate pentru ca dauna să poată fi evaluată corespunzător. În funcție de complexitatea deteriorării, specialistul va ști ce e de făcut. În majoritatea situațiilor – aproximativ 90% dintre acestea – jantele pot fi îndreptate la service. În celelalte 10%, jantele trebuie să fie înlocuite, dauna fiind prea mare. Acest aspect este important de menționat pentru că majoritatea șoferilor nu știu că au la dispoziție și această variantă și optează pentru înlocuirea jantelor – un proces nu doar costisitor, ci și îndelungat. Dacă jantele nu sunt pe stoc, trebuie să aștepți comanda și apoi să lași mașina la service pentru a fi montate. Însă, probabilitatea ca atunci când pleci de la service să lovești jantele într-o groapă există. Asta înseamnă o nouă deformare și, implicit, costuri și mai mari. Informează-te asupra opțiunilor pe care le ai înainte de a lua o decizie!

Îndreptarea jantei

Dacă se ajunge la concluzia că janta nu este foarte avariată și poate fi îndreptată, se trece la procesul propriu-zis de îndreptare. Un lucru important ce trebuie menționat este faptul că ar fi bine să apelezi la un service de renume care are în dotare utilaje de ultimă generație pentru implementarea serviciilor de îndreptare jante. La service-urile clasice, îndreptarea jantelor se face prin lovire, iar acest lucru poate duce la crăparea jantei. Există mașini speciale de roluit jante ce funcționează pe baza unei prese hidraulice și care asigură o îndreptare ca la carte, fără alte incidente.

Revenind la procesul propriu-zis de îndreptare jante, ar trebui să știi că durata variază în funcție de materialul din care a fost fabricată janta. Jantele din tablă se îndreaptă în 8 – 10 minute, în timp ce jantele din aliaj necesită o perioadă mai mare de timp pentru că au o duritate mai mare și cedează în urma unei intervenții mai ample. Chiar și așa, îndreptarea jantelor din aliaj nu durează mai mult de o oră. Cu alte cuvinte, în 60 de minute poți avea jante într-o formă apropiată de cea inițială.

Dacă jantele au suferit modificări din punct de vedere estetic, acestea pot fi ulterior vopsite pentru a obține aspectul inițial. Înainte de vopsire, vor fi șlefuite cu grijă. Se folosesc întotdeauna vopseluri rezistente la coroziune și la factorii de mediu externi. Rezultatul va fi de fiecare dată spectaculos. Nimeni nu își va da seama că jantele tale au trecut printr-un incident, au fost deformate și acum arată ca noi după ce ai apelat la un service roți. Vei vedea că, de cele mai multe ori, vei primi complimente pentru aspectul mașinii tale și, în special, al jantelor „noi”. Doar tu vei ști secretul din spatele lor și vei citi mirarea pe fețele tuturor în momentul în care vei spune că, de fapt, jantele sunt recondiționate și au fost îndreptate. Așa că, ori de câte ori ai nevoie, apelează cu încredere la serviciile de îndreptat jante mașină!

👇 Vreau să îndrept jantele 👇

Vezi și

Jantele din aliaj

De ce sunt jantele din aliaj mai performante decât jantele din tablă?

O jantă care este deformată superficial nu necesită o vizită urgentă la vulcanizare. Atâta timp cât janta nu afectează anvelopa în niciun fel, poți continua să circuli așa. Încearcă însă să nu amâni foarte mult îndreptarea jantei pentru că la următoarea groapă s-ar putea să nu mai fii atât de norocos și îndoitura să se agraveze și să determine o uzare neuniformă a anvelopelor sau probleme cu direcția.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button